Az életmódváltás lelki oldala

ápr. 19 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Képzelj magad elé egy képet, ami az életmódváltás előtti-utáni, ilyen volt-ilyen lett állapotát mutatja. Ilyenkor általában arról beszélünk, hogy hogyan kell tisztán étkezni, milyen sportot érdemes űzni, de kevés szó esik arról, hogy a csodás átváltozás büszke mosolya mögött bizony mennyi veríték, könny és lelki küzdelem bújik meg!

Mindig lesz ami/aki visszahúz!

Ha az ember egy adott tevékenységet egy szükséglet kielégítése érdekében sokszor ismétel, akkor az egy idő után szokássá válik. A szokásaink lehetnek bizony rossz szokások is, amik az életmódváltás során akadályoznak minket. Tehát, ha eredményt szeretnénk elérni, akkor nem árt ezeket megreformálni, egyik-másiktól pedig végleg megszabadulni! Mire gondolok? Például cukros, lisztes ételek elhagyása, több zöldség beiktatása, mozgásszegény életvitel átformálása, “este 6 után nem szabad enni” elgondolás törlése stb. Ezek olyan alap dolgok, amiken ha nem változtatunk, akkor minden próbálkozás hiábavaló!

… aki visszahúz!

Könnyen megtapasztalhatod, hogy lesznek olyan személyek a környezetedben, akik piszkálnak téged az életmódváltásod miatt. A legtöbbször talán pont azok, akik a legközelebb állnak hozzád és akiktől amúgy épp a támogatást várnád!
Mi sem hiányzik jobban egy lelkes, elhatározásokkal teli életmódváltónak, minthogy folyton olyan labdákat dobáljanak a fejéhez, hogy “minek neked lefogyni, jól vagy így is!”, “miért eszel ilyeneket, mért nem valami normálisat?!” ( miközben a zsírtól-liszttől tocsogó ebédjét tömi magába), “minek szenvedsz, úgysem tudsz lefogyni!”… és még sorolhatnám!

Ha lesznek sikereid, lesznek irigyeid is! És igen, lehet irigyelni mások életét, eredményeit, jó alakját stb., csakhogy abba már egyikük sem gondol bele, hogy ez mennyi áldozattal, lemondással, olykor bizony szenvedéssel jár, de emellett örömmel, elégedettséggel, testi-lelki megerősödéssel is!

Mivel az éppen formálódó tiszta étkezés hatására amúgy is feszültebb az ember a sok felesleges cukor és szénhidrát csökkentés miatt, ezért aztán igyekeznünk kell nem felhúzni magunkat az ilyen primitív megjegyzéseken és jobb nem is vitába keveredni emiatt másokkal. A lényeg, hogy Te magad legyél tisztába vele, hogy jót teszel a testednek és többé nem akarod szemét kajával tömni!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: