Egészséges ebéd és vacsora tippek

Egzotikus húsgolyók – könnyű, olcsó, egészséges, isteni!

Hozzávalók

Húsgolyókhoz
0.5 kg darált marha vagy csirke
2 ek chili szósz
1 ek almaecet
1 tk zúzott fokhagyma
0.5 tk só
2 ek tápióka keményítő
0.5 tk őrölt gyömbér
1 tojás
Fűszerek: koriander, chili pelehy, pici cukor/édesítő

Az egzotikus szószhoz
1/4 bögre apróra vágott hagyma
1 bögre aprított paradicsom
1/2 bögre paradicsomszósz/bio kechup
3-4 ek chiliszósz
1 marék kockázázott ananász pürésítve
1,5 ek almaecet
1/4 tk őrölt gyömbér
1 ek chili pehely
2 ek méz/juharszirup
1 ek zúzott fokhagyma
só, bors

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 230 fokra
Egy nagyobb tálban keverd össze a húsgolyó hozzávalóit (a tojás add hozzá utoljára)
Formálj belőle pingpong labda nagyságú golyókat.
Tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a golyókat, hagyj közöttük min.5 cm távolságot.
Süsd 12-15 percig, míg kissé megsül (nem kell teljesen, csak  a külseje legyen kissé kérges)
Míg sütöd a húsgolyókat, állítsd össze az egzotikus szószt.
Keverd össze a hozzávalókat, majd robotgépben turmixold csomómentesre, majd öntsd egy nagyobb serpenyőbe. Melegítsd forrásig, majd vedd kapcsold kisebb lángra.
Tedd bele a szószba a húsgolyókat.
Közepes lángon főzd össze 15-20 percig.
tálald melegen, de akár el is teheted egy ételhordóba, néhány napig eláll vagy be is fagyaszthatod.

Tápértékek/1 adag:

Kalória: 68
Zsír: 1,6 g
Koleszterin: 29,7 mg
Nátrium: 208,5 mg
Szénhidrát: 6,6 g
Fehérje 7,2 g

A vitamin : 1%
Kalcium: 2%
C vitamin: 6%
Vas: 5%

 

Ez is érdekelhet: