Pár hét alatt elbúcsúzhatsz a cukor utáni sóvárgástól, ha ezekre odafigyelsz!

Sze. 14 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Világszerte egyre többen döntenek úgy, hogy lemondanak a klasszikus cukor fogyasztásáról és különféle természetes édesítőket vezetnek be az étrendjükbe. Valljuk be őszintén, amikor évtizedeken át megszoktunk valamit, iszonyatosan nehéz leállni róla és elengedni a megszokott ízeket. De szerencsére nem lehetetlen! Élj Te is tudatosan és egészségesebben! Megmutatjuk, hogyan tudsz néhány hét alatt lemondani a cukorról:

Addikció, mint népbetegség

A megszokás azonban a cukor esetén nem kizárólag az édes ízre vonatkozik, hanem maga a cukorbevitel az, ami egy elképesztően erős dependencia kiváltására képes, és nagyon nehéz leállni vele. A cukor utáni sóvárgás szinte már népbetegség és sajnos 5-10x annyi cukrot fogyaszt ma egy ember évente, mint 100 évvel ezelőtt. Mindez a társadalom tagjainak egészségi állapotán és a túlsúlyos emberek mennyiségén is látszik.

Így szabadulj meg a cukor utáni vágyakozástól:

A cukor sokszor szinte kikerülhetetlen, mert rengeteg élelmiszerben kap helyet adalékként, ízjavítóként. Ezért a addikciótól való megszabadulás első lépése, hogy elkezdd átolvasni az élelmiszercímkéket és ne vegyél meg semmit, ami hozzáadott cukrot tartalmaz.

A cukor utáni sóvárgás egyik általános hatása egyébként, hogy egyre többet és többet kívánhatsz belőle. Vagyis, ha alapvetően igyekszel odafigyelni, hogy csak kevés cukrot egyél, egy kicsit “bűnözősebb” hétvége után előfordulhat, hogy utána egész héten, folyamatosan édességért sóvárogsz majd. Ennek köszönhető az is, hogy amikor valaki elhagyja a cukrot, a következő napokban fáradékonyabbnak érzi magát, állandóan kívánja a cukros ételeket, sőt, az igazán komoly addikció még szinte fizikai fájdalmat is érezhetnek édesség nélkül. Ez a hiány viszont nem valódi, nem azért kívánja a test, mert ténylegesen szüksége van rá, hanem, mert hozzászokott! Nagyjából 10-12 nap, amíg ez a sóvárgás alábbhagy.

Nem javasolt tehát részletekben kiiktatni a cukrot, mert ha eszel belőle akár egy kicsit is, a vágy mindig újra megjelenik majd. Ha el szeretnéd hagyni, akkor teljes egészében tegyél így.

 

Még nincs vége! Sok fontos információt találsz a következő oldalon, lapozz!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: