Könnyű gombás penne diós pestoval

jan. 30 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Egy igazán finom, tápanyagdús és egyszerűen elkészíthető fogással készültünk, amit Neked is érdemes kipróbálnod.

Könnyű gombás penne diós pestoval recept

A tésztához:
230g penne
450g friss, szeletelt gomba
1/4 bögre reszelt parmezán sajt
só, bors és friss petrezselyem

A diós pestohoz:
1 bögre dió
1,5 bögre zöldek (spenót, bazsalikom, petrezselyem, amelyiket szeretnéd)
1/2-1/3 bögre reszelt parmezán sajt
1/4 bögre olíva olaj
2 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
só, bors

Elkészítés:

1. Főzd meg a tésztát hagyományos módon, majd tedd félre
2. A diót kicsit pirítsd meg egy serpenyőben (olaj nélkül).  Addig pirítsd, míg el nem kezded érezni a pirított dió finom illatát (kb 5 perc). Ezután egy robotgépbe tedd bele a pesto hozzávalóit és turmixold krémesre.
3. Egy serpenyőben olvassz fel egy kanál vajat és add hozzá a gombaszeleteket. 8-10 percig süsd, míg aranybarna nem lesz. Add hozzá a pennét a gombához, majd keverd össze jól. ízesítsd, ha szükséges.
4. Szedd ki a gombás tésztát 4-6 kis tálkába, majd kanalazz rájuk 1-1 adag pestot. Össze is keverheted, ahogy szeretnéd

Jó étvágyat!

 

A legtöbben most ezt olvassák:

Konkrétan a hajdináról, az amarántról és a quinoáról van szó. E három „álgabona” azonban valójában nem tartozik a gabonafélék csoportjába,

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: