Hatalmas hőség miatt adták ki a legmagasabb fokú riasztást!

Júl. 10 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Tikkasztó hőség lesz a hét első felében, emiatt szinte az egész országra figyelmeztetés van érvényben, több megyében a legmagasabb fokra emelték a riasztást!

 

Hatalmas hőség miatt adták ki a legmagasabb fokú riasztást!

A hét első felében nem várható enyhülés sőt, szinte az ország egész területére figyelmeztetést adtak ki a tikkasztó hőség miatt. Egyes helyeken hétfőn akár 38 fok is lehet a csúcshőmérséklet,

Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országra érvényes a forróság miatti riasztás.
Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében másodfokú, a többi megyében elsőfokú a figyelmeztetés.
Csongrád és Békés megyére viszont még keddre is a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adták ki.

A tikkasztó forróság mellett heves zivatarok és felhőszakadás is lesz az országban, főként délutántól: Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna megyére a viharok miatt is másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

A zivatarokat általában erős széllökések, valamint jégeső és nagyobb mennyiségű csapadék kísérheti

Az eső alatt akár óránkénti 90-100 kilométeresnél is erősebb széllökések lehetnek, a felhőszakadás során pedig rövid időn belül 40-50 milliméter eső is eshet (terepviszonyoktól függően akár villámárvizet is okozva) – adta ki figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: