Megmondjuk, hogy NE hízz meg a nyaralás alatt

Júl. 06 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A sok munkát, a rengeteg edzést és az étkezésre való odafigyelést egy csapással tönkre is heted egy nyaralás alkalmával – és sokan meg is teszik. Úgy érzik, ekkor végre minden szempontból elengedhetik magukat, így az étkezésben is sokszor túlzásba esnek, így akár 5 kilót is fel lehet ám szedni egy laza 1 hetes pihenés alatt. Megmutatjuk, hogyan kerülheted el ezeket a túlevéseket, hogy ne plusz kilókkal zárd a nyaralást:


5. Készülj fel tudatosan az utazásra

Ha csak a Balatonra ugrotok le, akkor nem feltétlenül kell szendvicseket csomagolni az útra, de például egy horvátországi vagy görög (buszos) kiruccanás alkalmával mindenképpen ajánlatos. Ne benzinkutakon szerezd be az útravalókat, inkább készíts egészséges szendvicseket, pakolj hozzá gyümölcsöket vagy süss finom muffinokat. Ezzel azt is elkerülheted, hogy farkaséhesen érkezz meg és rögtön egy nagy zabálással indíts vagy a benzinkutakon hagyj 3x annyi pénzt fölöslegesen.

 

4. Veszélyes terep: Strandkaják

Lángos, hamburger, hekk, hot dog – a legjobb strandkaják, amiket szinte bűn lenne kihagyni. Éppen ezért azt ajánljuk, hogy egy egészséges, rostdús reggeli után ebédre válassz egy nem túlságosan nagy adag ételt a strandon. Ezt délután még le is tudod úszni, aztán este megint  figyelj oda arra, hogy egészséges alapanyagokból, alacsony szénhidrát tartalommal készüljön a vacsorád. Mértékletesség! Így nem marad el a strandos élvezet és a tudatos táplálkozás sem 😉

 

3. Csínján az italokkal

Jó, ha tudod, hogy a nyaralás alatt oly szívesen fogyasztott koktélok tele vannak cukorral(!!!). Természetesen nem kell lemondani ezekről sem, de fontos mértéket tartanod, ahogy ezt mindig hangsúlyozzuk, A magas cukortartalom egyébként a legtöbb alkoholos italra igaz, de ha már választani kell, egy laza fröccs legyen az, a koktél áradat helyett helyett. Arra is nagyon figyelj, hogy az alkoholos italok mellett megfelelően hidratáld magad, főleg ugyebár a nyári melegben. Napi 3 liter vizet mindenképpen fogyassz el minden nap!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: