Isteni répatorta recept

ápr. 15 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Répatorta Húsvétra

Hozzávalók:

3 tojás
120 g zabpehelyliszt
100 g Diawellness Zero6 liszt (vagy helyette jó lehet pl durum, teljes kiőrlésű tönköly)
30 g zabkorpa
50 g dió apróra vágva
5 ek folyékony kókuszolaj
édesítő (nálam kb. 35-40 g Diawellness négyszeres erejű édesítő)
1 csomag sütőpor
150 g joghurt
kb. 0,6-0,8 dl víz
fahéj, szerecsendió, vanília aroma, plusz mehet bele reszelt citrom- vagy narancshéj is
150 g reszelt sárgarépa

Tetejére:

200 g krémsajt
édesítő ízlés szerint
citromlé

Elkészítés

A liszteket elkeverjük a sütőporral, fűszerekkel. A tojásokat az édesítővel habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, joghurtot, majd a felváltva a vizet és a lisztes keveréket, végül az apróra vágott diót és a reszelt (nyers) sárgarépát is (ezt már csak fakanállal keverjük). A tésztát formába öntjük, illetve “terítjük”, mert elég sűrű volt, kanállal kell elsimítani, majd előmelegített sütőben megsütjük. Én 180 fokon kb. 30 percig sütöttem, a tepsi mérete kb. 17×28 cm. Amikor kihűlt, akkor a tetejére kenjük a citromlével, édesítővel ízesített krémsajtot, és szeletelés előtt hűtőbe tesszük egy kis időre.

Az egész adag ch tartalma kb. 145 g, én 15 szeletre vágtam, így kb. 10 g ch/szelet. 100 gramm kész süti kb. 14 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Forrás:
FittKonyha
Facebook/fittkonyha

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: