A legjobb természetes immunerősítők télre

okt. 09 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ne becsüld alá a növények természetes immunerősítő hatását! Napjainkban már mindent kapszulákra bízunk, mégsem vagyunk egészségesek. Kevesen tudjuk, hogy a természet adta hatóanyagok erejét szintetikus formában nem vagyunk képesek elérni, de leggyakrabban azt sem tudjuk, hogy mit kellett volna enni-inni. Ha már baj van a gyógyszerek, antibiotikumok sokszor káros mellékhatásával is szembe kell néznünk. Azonban természetes módon is lehet tényleg hatékony immunerősítést, akár gyógyítást is végezni, ráadásul fillérekért. Ezért érdemes első lépésben itt is a táplálkozásra hagyatkozni. Mai írásukban néhány olyan élelmiszert mutatunk be, melyek a legerősebb immunerősítők, ezért a téli időszakban a Te háztartásodból sem hiányozhatnak.

A legjobb természetes immunerősítők télre

7. Fokhagyma

A fokhagyma tartalmaz egy különleges anyagot, név szerint az allicint, aminek az egyedi, igen makacs szagát köszönheti. Pech, hogy pont ez az anyag az, ami antibakteriális és gombaölő hatással rendelkezik és ezért teszi a növényt a könnyen elérhető immunerősítők királyává. Aki már betegen evett pirítóst sok fokhagymával, az tudja, hogy mennyire nagy segítséget nyújt a kigyógyulásban. De van egy módja annak, hogy az allacint aktiváld és még erősebbé tedd a hatást. Ehhez csupán fel kell szeletelni, majd szobahőmérsékleten hagyni 15 percig. Fontos tudni azt is, hogy hevítés hatására az allacin egy része hatástalanná válik, ezért nyersen érdemes fogyasztanod a fokhagymát. A legjobb, ha megelőzésként fogyasztod esténként például a szendvicsezéshez.

Hogyan szüntetheted meg a szagot? A leghatásosabb az, ha utána elrágsz egy kis csokor petrezselymet. A kezedről citromlével eltüntetheted az erős szagát.

 

6. Gyömbér

A gyömbér A-, C-, E- és B-komplex vitaminokat tartalmaz, valamint magnéziumot, foszfort, káliumot, szilíciumot, nátriumot, vasat, cinket, kalciumot és béta-karotint is. Sok mindenre hatásos lehet, de megfázás, influenza ellen napi 3-4 alkalommal fogyassz egy kevés reszelt gyömbért mézzel. Izzasztó és antivirális hatásával felgyorsíthatod a gyógyulást. A köhögés ellen is jó, mert a gyömbér csípős hatása segít megtisztítani a tüdőt a felgyülemlett nyálkától. 

Nézd meg ITT, hogyan segíti a zsírégetésedet a gyömbér!

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: