Táplálkozás

Kevesen ismerik ezt a finomságot, pedig kihagyhatatlan nyári csemege!

Szinte senki nem ismeri ezt a finomságot, nekem is új volt, de mikor megkínáltak, nem tudtam nemet mondani. Arra tanítottak a szüleim mindig is, hogy ne mondjak véleményt valamiről a kinézete vagy más véleménye alapján és mivel szeretek is kóstolgatni új ízeket, tettem egy próbát a zöld paradicsom lekvárral is. Meg kell, hogy mondjam, teljesen más ízvilágra számítottam, de nagyon ízlett. Kóstoljátok meg Ti is és várom a véleményeket 🙂

Zöld paradicsom lekvár recept

Hozzávalók:

1,5 kg zöld paradicsom,
45 dkg cukor (gyümölcscukor, eritrit, nyírfacukor vagy amit használsz)
2 citrom leve és reszelt héja

Elkészítése:

  • A paradicsomokat megmossuk, majd félbe vágjuk és a fehér kocsányt eltávolítjuk, majd apró darabokra vágjuk.
  • A felaprított paradicsomot tegyük egy nagy lábasba és kis lángon lefedve addig főzzük, amíg levet nem enged. (ez kb. 40 perc) Néha kavargassuk meg, ne ragadjon le az aljára. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a citromok levét és reszelt héját, majd fedő nélkül kis lángon, nagyon gyakran kevergetve főzzük, addig szét nem mállik és zselészerűvé válik (ez kb. 2 óra).
  • Ezután steril üvegekbe töltjük és fejjel lefelé szárazdunsztba tesszük. Akinek jobban tetszik, az át is passzírozhatja szűrőn, hogy sima legyen, de a kis darabkák csak különlegesebbé teszik a lekvárunkat.
  • Palacsintába, piskótába vagy csak pirítósra kenve is isteni finom

Jó étvágyat!

Ez is érdekelhet: