Edzés

3 lesújtó következmény, amivel számolnod kell ha nem eszel edzés után

Selection food sources of omega 3 and unsaturated fats.

Bármilyen mozgásról is legyen szó, az edzést követő 1 órán belül ajánlott pótolni az elhasznált energiát, az ásványi anyagokat és a folyadékot. A leghatékonyabb, ha valamilyen szénhidrát-fehérje kombinációt választasz, hogy feltétlen építsd az izmokat. Mi történik a testeddel, ha elmulasztod az evést? 

Ha ritkán előfordul, hogy kihagyod az evést, akkor semmi sem történik. Viszont, ha több kilométert futottál, vagy izzasztó hegyi futáson vettél részt, mindenképpen enned kell, vagy ezeket a tüneteket fogja jelezni a tested:

Dehidratáltság

A folyadékvesztés egy hatékony edzés után dehidratáltságot eredményez, ezért mindenképp szükséges turmixot vagy vizet innod, emellett jó választás lehet, ha egy szelet teljeskiőrlésű kenyeret eszel a sportolást követően. Ezenkívül az elektrolit-egyensúly is felborulhat. Ennek következtében pedig romlik a szívműködés. 

Izomveszteség

A szervezet glikogén raktározása véges, éppen ezért kénytelen a szervezet más forrást találni, ha kifogysz belőle. Azt gondolhatnánk, hogy a zsírégetés a legoptimálisabb a számára, de sajnos először az izmokat bontja le. Az evéssel képes vagy megakadályozni ezt a folyamatot.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: