Edzés

Forradalom a fogyókúrás főzelékek terén: így sűríts LISZT NÉLKÜL!

A young caucasian woman standing in front of the open refrigerator at late night, contemplating and wondering about a midnight snack in a domestic home kitchen. She is dressed in a bath robe hungry and looking for food. A symbol of dieting lifestyle. Photographed in vertical format.

A magyar konyha egyik legkedveltebb étele a főzelék, azonban a hagyományos elkészítési mód egészségtelen, így egyre inkább háttérbe szorul. Az évek óta zajló gasztroforradalomnak tudható be, hogy a liszttel való sűrítés egyre kevésbé közkedvelt az egészséges életmódot követők számára.

A liszt amellett, hogy egészségtelen, az ételek ízét is befolyásolja. A főzelék lényege pedig éppen a zöldségekben rejlik. Ha szeretnél egészségesebben étkezni, netán gluténérzékeny is vagy, de a továbbiakban sem szeretnél megválni a főzelékektől, a következő tippek neked szólnak!

A főzelék saját alapanyaga a kulcs!

A legjobb praktika, ami mindenféle liszttől mentes megoldás, ha a puhára főtt zöldség egyharmadát pépesítjük, majd visszaöntjük az edénybe. Ha nem vagy elégedett, néhány kanál joghurttal vagy tejföllel lágyabbá teheted.

Sűríts burgonyával!

Ha az előző megoldás kissé nehéznek bizonyul, főzz bele a főzelékbe 1-2 burgonyát! Ettől a lé sűrűbbé válik, a belefőtt és széttöredezett burgonya pedig segít a sűrítésben. Ezt a módszert érdemes krumplifőzelék esetében alkalmazni.

Használj burgonyapelyhet!

Egyre népszerűbb a szószokat, főzelékeket burgonyapehellyel sűríteni. A legegyszerűbb elkészítési javaslat, ha leturmixoljuk a főzelék egyharmadát, fokozatosan hozzá adjuk a burgonyapelyhet, ezután forralunk rajta egyet, így biztosan feloldódik.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: