Edzés

3 lépéses edzés otthonra – ezt imádni fogod!

Ha az otthoni edzést választod,  akkor most azt is eláruljuk, hogyan lehetsz eredményes. Nemcsak konditeremben születhet álomalak, hanem otthon is – ehhez ezt a 3 lépést érdemes követned, továbbá néhány extra tippet is adunk.

Minden gyakorlatot saját felelősségre végezz!

3 lépéses edzés otthonra

Első lépés: Bemelegítés (MINDIG)

A bemelegítés egyik célja a hajszálerek megnyitása, a vérellátás fokozása, hogy az oxigén megfelelően áramolhasson a testben. Ezek a hajszálerek alapállapotukban zártak, és ha bemelegítés nélkül ugrasz neki az edzésnek, a zárt hajszálerek miatt a sejtek nem jutnak elegendő oxigénhez, és nagyon gyorsan kifáradhatsz.
Emellett, ha bemelegítés nélkül edzel, az sérülésekhez, húzódásokhoz vezethet, plusz a bemelegítés által még a teljesítőképesség is fokozódik: Mivel fellazítja az utolsó sportolás óta letapadt izmokat, könnyebb és hatékonyabb lesz a feladatvégzés.

Nyújtás, az izmok letapadása ellen

Nemcsak edzés után, hanem edzés előtt is fontos, hogy megnyújtsd az izmaidat. Ezt fentről lefele haladva tedd meg, először fej-, nyakkörzéssel, vállkörzéssel, a törzs – derék és a hát megnyújtásával. Ezt követően jöhet a csípőkörzés, majd a térdek ízületeinek bemelegítése, szintén körző gyakorlatokkal. A jógából is meríthetsz ötleteket a nyújtáshoz, szuper, egyszerű pozíciók közül válogathatsz.

A bemelegítés hossza

A bemelegítésre szánt minimum idő 5 perc legyen, de a teljes átmozgatás érdekében javasolt akár 10 perces bemelegítés is. Fontos, hogy a bemelegítést követően minél előbb kezdd el az edzést, mielőtt a tested ismét inaktív üzemmódba áll vissza.

Második lépés: Kardió

És nem is akárhogyan! A leghatékonyabb formája a kardiózásnak az intervallum edzés, vagyis a lassabb tempójú és a (nagyon) intenzív szakaszok váltogatása. HIIT edzéssel szupergyorsan elérheted a vágyott alakot. Olvass róla még többet ITT!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: