Táplálkozás

5 lefekvés előtti ital, ami segíti a fogyást

Smoothies, juices, beverages, drinks variety

Az alvás hosszának és minőségének határozott kapcsolata van az egyén testsúlyával. Aki nem alszik eleget és megfelelő minőségben, annak számolnia kell a testsúly gyarapodással, a hormonháztartás felborulásával, az inzulin és vércukorszint ingadozásával, s nagyobb eséllyel fogja megkívánni másnap a különböző rágcsálnivalókat is. 

Smoothies, juices, beverages, drinks variety

Azt bizonyára sokan tudják, hogy lefekvés előtt kerülni kell a koffeintartalmú ételeket és italokat, valamint a magas cukortartalmú táplálékokat. Ezzel szemben bizonyos tápanyagok kifejezetten elősegítik az izmok épülését, javítják a vércukorszintet és ösztönzik a zsírégetést. 
Íme, 5 ital, amit érdemes lefekvés előtt fogyasztania, ha szeretné felpörgetni a zsírégetést. 

Szója protein 

A szójatej triptofán nevű aminosavakban gazdag, ami biztosítja a nyugodt alvást, s mellette pedig csökkenti a kortizol szintjét, ezáltal felveszi a harcot a gyilkos hasi zsírral szemben. Adjon a szója shake-hez egy kevés görög joghurtot, így izmai is megkapják a szükséges mennyiségű kazeint.   

Szőlőlé 

Nem javaslom a különböző gyümölcslevek rendszeres fogyasztását, azonban egy kis pohár 100%-os szőlőlé lefekvés előtt segítheti az elalvást és a zsírégetést. A szőlőben található antioxidáns, a resveratrol segíti a kalória-tároló fehér zsírszövet átalakulását kalória-égető barna zsírszövetté. 

A vörösborban is sok resveratrol található, azonban alkohol tartalma miatt nem javasolt esti fogyasztása.  

Kamillatea 

Egy bögre forró kamilla tea lefekvés előtt segíti a szervezet glicin szintjének megemelkedését, ami ellazítja az idegeket és enyhe nyugtatóként is hat. Emellett a kamilla javítja a vércukorszintet és elősegíti a fogyás folyamatát is. Bármilyen teát is fogyaszt lefekvés előtt, figyeljen arra, hogy koffeint ne tartalmazzon. 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: