Táplálkozás

Fáj a fejed étkezés után? 6 étel állhat a háttérben, vigyázz velük!

Milyen élelmiszereket lehetnek hatással a fejfájásra?

– az alkoholos italok – főként a sört és a vörösbor
– a csokoládé
– a kávé és más, koffeines italok – energiaitalok, kóla
– tartósítószeres élelmiszerek – füstölt húsok, konzervek, alapporok, zacskós levesek stb.,
– a déli gyümölcsök,
– nagyon zsíros ételek

 

Egyéb okok a fejfájásra, melyek összefüggésben állhatnak a táplálkozással

A folyamatosan ingadozó vércukorszint és a vérnyomásproblémák is migrénes fejfájást idézhetik elő.
Az ingadozó vércukorszint a helyes táplálkozással helyreállítható – a finomított szénhidrátok és más, magas glikémiás indexszel rendelkező élelmiszerek kiiktatásával és az úgynevezett „jó” szénhidrátok bevitelével helyreállíthatod az ingadozást.
Amennyiben plusz kilóid vannak, amelyektől nem vagy csak kínkeservesen tudsz megválni, inzulin-rezisztencia is okozhatja a folyamatos migrént, de akár pajzsmirigy-alulműködés is állhat a gyakori fejfájás mögött.

Ez is érdekelhet: