Diéta & Fogyás

A hasizom diéta – amitől a libidó is növekszik

Igen jól olvastátok. A diéta kitalálója David Zinczenko azt mondja, hogy ezzel az étrenddel úgy szabadulhatunk meg a zsírtól, hogy közben feszesebb hasizmunk és szebb izomtónusunk lesz, valamint javul az általános egészségünk és libidónk is. Én személyszerint nem értek egyet a rendszer minden pillérével, (például a napi 6 étkezéssel sem) de változtatás nélkül közlöm a hasizom diéta alapjait.  

A diéta alapvető elvei közé tartozik a hat általános irányelv. Ezek a következők: egyélhatszor egy nap; igyál smoothie-kat rendszeresen; tudd, mit ihatsz és mit nem; ne számolj kalóriákat; egy héten egyszer egyél azt, amit szeretnél; koncentrálj a hasizom diéta 12 „szuper” táplálékára. 

A diéta szerint rendkívül tanácsos naponta hatszor étkezni, mivel ezzel fenntartható a kutatók által energiaegyensúlynak nevezett reakció. Ez azt jelenti, hogy az egy óra alatt elfogyasztott kalóriamennyiséget el kell osztani a bevitt kalóriák mennyiségével. A Georgia Állami Egyetem kutatói szerint, ha az óránkénti kalóriafelesleg vagy –hiány bármikor 300-500 között van, akkor a szervezet képes a zsírégetésre és a sovány izomtömeg építésére. Ha ebben a tartományban szeretnél maradni, akkor Zinczenko szerint követni kell a napi étrend időbeosztását: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora és egy kis esti rágcsálnivaló. 

A másik irányelv szerint rendszeresen smoothie-t kell inni az étkezés vagy rágcsálnivaló helyett. A smoothie alacsony zsírtartalmú tej és joghurt keverékéből áll, amihez olyan anyagokat adnak, mint a jég, proteinpor, gyümölcsök és mogyoróvaj, majd a hozzávalókat összeturmixolják. Habár ezzel kapcsolatban nincsenek még tanulmányok, néhány kutató szerint a tejben és joghurtban található kalcium segíti a zsírégetést és korlátozza a szervezetben előállított zsírok mennyiségét. 

A harmadik irányelv szerint tudni kell, mit szabad meginni, és mit nem. Napi 8 pohár vizet erősen ajánlott meginni, mivel ezzel enyhíthető az éhségroham, valamint a víz kimossa a salakanyagokat a szervezetből, és segít abban, hogy a táplálékok eljussanak az izmokhoz. Más, elfogadható italok közé tartozik még az alacsony zsírtartalmú tej, a zöldtea, és maximum két pohár üdítőital naponta. Az alkohol fogyasztása egyáltalán nem ajánlott, mivel ez nem segíti elő a telítettségérzetet. Ezen kívül csökkenti a szervezet zsírégető képességét, és elősegíti a zsírraktározást. 

Továbbá csökkenti a tesztoszteron és emberi növekedési hormon termelését, amely segíti a zsírégetést és növeli az izomtömeget. 

Habár a kalóriaégetés szükséges, ha a zsírégetésről beszélünk, Zinczenko szerint a kalóriák számlálásától az emberek elvesztik a motivációjukat és kevésbé tudnak koncentrálni a céljaikra. A diéta során megengedett táplálékok energia-hatékonyak és csökkentik az éhséget Zinczenko szerint. 

A következő irányelv szerint a diétázók hetente egyszer egy étkezéskor csalhatnak: ilyenkor az ember azt eheti, ami a legjobban hiányzik neki, ebbe beletartozhat olyan étel is, aminek magas a szénhidrát és zsírtartalma. Ezáltal megelőzhető, hogy az ember kimerüljön a diéta során, és többen képesek végigcsinálni az egész diétát. 

Nincs vége, lapozz! Jön a 12 szuper táplálék

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: