Diéta & Fogyás

Mi az a krono táplálkozás és hogyan segít a fogyásban? – Érdekes kutatási eredmények születtek

Motivációs ötletek a fogyáshoz
Motiváció a fogyáshoz

Ha eleged van a jojó-effektusból, és azt szeretnéd, hogy a keserves munkával leadott kilók végre ne térjenek vissza, fontos tudnod, hogy a megoldást a rendszeres étkezés jelenti. Nem sok értelme van hosszú ideig éheztetned magad, hogy utána a farkaséhségtől hajtva kétszer annyi ételt pusztíts el, mint amennyit egyébként ennél.

Motivációs ötletek a fogyáshoz
Motiváció a fogyáshoz

A krono diéta ezt veszi alapul! És azt is, mikor, mennyit hogyan és miből?

Kutatások érdekes eredménnyel

Tanulmányok szerint az segíti a fogyást, ha korán több, este pedig egyre kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe!

Másként vallják ezt egy egyetem kutatói, akik szerint ez nincs egészen így!

Több túlsúlyos embert vontak be kísérleteikbe, akik különböző étkezési szokásokkal és különböző állapotban érkeztek a nagy megmérettetésre! Két csoportra osztották őket, hogy jobban szemléltessék az eredményeket.

Voltak, akik nagy reggelit és kevés vacsorát kaptak, a másik csoportnál pont fordított volt a helyzet. Minden étlkezést szakemberek állítottak össze, így pontosan tudták, mikor és mennyi kalóriát ettek a kísérletben résztvevők. Az egész vizsgálat nem volt rövid idő!

4 héten át vizsgálták a bátor és lelkes jelentkezőket és érdekes eredmény született!

Minden szakember azt várta, hogy a bőséges reggeli és a kisebb vacsora növeli az elégetett kalóriákat, azonban a vizsgálat végén nem találtak különbséget a testtömegben vagy az energia-felhasználás biológiai mértékében a két étkezési mintát illetően.

A vércukor, az inzulin és a lipidszintben sem találtak számottevő eltérést, mely az emberi anyagcsere működését jellemzi és mutatja be.

Ebből az következik -teljesen egyszerűen- hogy a mód, ahogy testünk feldolgozza a bevitt kalóriákat a különböző napszakokban, semmilyen hatással sincs a fogyásra!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: