Diéta & Fogyás

A 7 legjobb fogyókúrás tipp 40 év felettieknek

NEW YORK, NY - MAY 08: Jennifer Aniston launches Living Proof Good Hair Day Web Series at The Royalton Hotel on May 8, 2013 in New York City. (Photo by Jamie McCarthy/Getty Images for Living Proof)

Sajnos vagy nem sajnos de tény, hogy 40 év felett rengeteg olyan folyamat indul be az emberi szervezetben amely segíti a zsír lerakódását, ezért fokozott figyelmet és más technikákat kíván a diéta.

Az egyik ilyen, hogy fokozatosan veszítünk az izomzatunkból: a nőknél például nagyjából évente 20dkg izomveszteség történik, miután elérik a 4. X-et. Persze, ezt sok tényező befolyásolja, például, hogy ki hogyan táplálkozik és sportol. De, azt fontos tudni, hogy minél kevesebb egy ember testében az izomszövet, annál kevesebb kalóriát éget el ugyanazzal a tevékenységgel, mint akinek több. Így ez azt jelenti, hogy fokozatosan csökken az alapanyagcsere, és ha mondjuk egy 46 éves ember pontosan ugyanannyit eszik, mint 37 éves korában, akkor is hízni fog tőle, ha korábban ezzel az adaggal tartotta a súlyát.

 

De nem lehetetlenség ilyenkor is fitten és karcsún tartani a testedet! Csak fogadd meg az alábbi tanácsokat:

Most már végleg el kell felejtened a villámdiétákat, mert talán huszonévesen még belefért egy kis jojózás a súlyodban, ebben a korban már sokkal több kiló jön vissza egy-egy ilyen diéta utána, és nehezebben is mennek majd le.

 

Jobban válogasd meg, hogy melyik étterembe ülsz be, és ott mit fogyasztasz. Ma már sok olyan hely van, ahol egészséges és diétás ételeket lehet enni, ám olyanok is akadnak, ahol még mindig túlcukrozzák/zsírozzák az ételeket és indokolatlanul nagy adagokat szolgálnak fel.

Az alvás még fontosabb, mint korábban valaha. Ebben a korban már három egymást követő kialvatlan éjjel is azt eredményezi, hogy elszabadul a ghrelin hormon, ami az étvágyat növeli, és lecsökken a leptin mennyisége, ami a jóllakottságért felelős. Innen pedig egyenes út vezet a túlevéshez és a hízáshoz is.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: