Diéta & Fogyás

7 ok, amiért nem megy le a hasi zsírpárnád

Diet

Amikor elkezdünk sportolni, diétázni, az első hetekben a kilók villámgyorsan olvadnak le rólunk. Ám mindenkinél eljön az a pillanat, amikor stagnál a fogyás, különösen a hasi zsírpárnák akarnak nehezen eltűnni. Számos oka lehet annak, hogy a hasi úszógumiktól nehezen szabadulunk. Lehet, te is az alábbi hibákba estél?

Diet

NEM VÁLTOTTÁL TELJES KIŐRLÉSŰ GABONÁRA

Az egyik első és legfontosabb lépés, ha diétázol, hogy a fehér lisztes kenyereket, pékárukat iktatsd ki az étrendedből, ha fogyni szeretnél. A fehér lisztes élelmiszerekben található finomított szénhidrátok megemelik a vércukorszintet és súlygyarapodást okoznak. Ha meg akarsz szabadulni a makacs hasi zsírtól, akkor válts teljes kiőrlésű gabonafélékre. Ezekben magasabb a rost, amely elősegíti az emésztőrendszer szabályozását.

NEM ESZEL ELEGENDŐ ZÖLDSÉGET

Lehet, hogy az ebéd, vagy a vacsora mellé megeszel egy adag salátát, vagy párolt zöldséget, de ez nem biztos, hogy elegendő. A nemzetközi és hazai ajánlások szerint is naponta legalább 4 adag, minimum 400 gramm zöldséget kellene ennünk. A zöldségek tele vannak tápanyaggal, rosttal, amely jót tesz az emésztésnek, viszont viszonylag kevés kalóriát tartalmaz. Érdemes napközben is snack-ként valami zöldséget fogyasztani.

 

 

NEM TARTASZ CSALÓNAPOT

Ha diétázunk hajlamosak vagyunk túlzásba esni és minden kényeztető falatot megvonni magunktól. Pedig a szakértők szerint igenis kell néha bűnözni, és ha megkívánunk egy csokoládét, vagy egy szelet tortát, akkor azt meg kell enni. Ha teljesen megvonjuk magunktól a cukrot, szénhidrátot, feszültek, idegesek, stresszesek lehetünk, szervezetünkben megemelkedik ilyenkor a kortizol szint, ami ha sokáig magas marad, elhízáshoz vezethet.

NEM ESZEL ELEGET

Vannak olyan extrém diéták, amelyek erősen korlátozzák a bevihető kalóriamennyiséget, de ha nem viszel be elegendő kalóriát, akkor lassulhat az anyagcsere, ezáltal fogyni is nehezebben fogsz.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: