Diéta & Fogyás

9 apró változtatás, ami segít leadni 20 kg-ot

Cikkünkben bemutatjuk egy fitness blogger, Katie Dunlop sikertörténetét. Katie elmondja nekünk, hogyan sikerült 20 kg-tól megszabadulnnia mindenféle koplalás nélkül, egészségesen, fenntartható módon. Olvasd el a történetét, hogy megtudd, mi a titka.

 

A kezdetek

Katie Dunlop története a főiskolán kezdődött, mikor még +20-kg-os súlyfelesleget sikerült felszednie. Ekkor rádöbbent, hogy ez nem mehet így tovább – elege lett a trendi edzésekből és divatdiétákból, amiktől állandóa jojo effektussal ugráltak fel-le a kilói. Elkezdett keresni az életében kis apróságokat, amiken változtatva elindulhat az egészséges életmód felé vezető úton úgy, hogy kialakít egy élhető, tartható életmódot.

Apró dolgok, amiket meg kellett változtatnia 

Minden este, vacsorakészítés közben kekszet és sajtot nassolt. „Nem igazán volt rá szükségem, csak megszokásból nassolgattam, de igazából nem is voltam éhes”- mondta Katie. Az apró változtatásait ezzel kezdte, így a sajt nassolást ritkította, valamint a kekszről lemondott teljes mértékig.
„Az étkezési szokásokon a legnehezebb változtatni, ezért apróbb változtatásokkal érdemes kezdeni, amik később naggyá válnak és kialakul az egészséges életmód” – nyilatkozott.

„Nagy evő vagyok – Imádok enni”– mondta Katie – „Ezért meg kellett találnom a módját, hogy úgy készítsem el az ételeket, hogy egészségesek legyenek és ugyanolyan finomak is.” Ezt Katie úgy oldotta meg, hogy például a taco tésztáját salátalevéllel helyettesítette, a spegettit pedig zöldség spirállal.

Dunlop régebben azt gondolta, hogy koplalással majd megszabadulhat a súlyfeleslegétől; ezért egész nap szinte semmit nem evett, este pedig (ahogy ez lenni szokott) kirámolta a hűtőt, annyira éhes volt. Mindannyian tudjuk, hogy ez a fajta egész napos éhezés soha nem vezet célhoz. Egész nap enni kell, de egészséges ételeket és moderáltan.
„Úgy érzem, hogy mióta változtattam az étkezési szokásaimon, még többet eszek, mégsem hízok”.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: