Egészséges édességekReceptek

Túrófelfújt/ túrós szuflé

Vendégek jönnek és valamit gyorsan rittyenteni kéne? Ez a mennyei túrófelfújt nem csak hogy gyorsan elkészül, de ráadásul még bűntudat nélkül is nassolhatod, annyira kevés szénhidrátot tartalmaz!

Túrófelfújt/ túró szuflé recept

 

Hozzávalók:
– 250g tehéntúró
– 100g xilit/eritrit
– 3db tojás
– 2ek zabliszt (darált zabpehely)
– kis vaj/kókuszzsír a kenéshez
– ízlés szerint gyümölcs vagy lekvár

 

 

 

Elkészítés:

  1. A túrót villával egy tálban összetörjük. A xilitet/eritritet ledaráljuk.
  2. A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját az általunk használt édesítővel összekeverjük.
  3. Az édesített tojássárgáját és a zablisztet jól összedolgozzuk a túróval.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a túróhoz adagolva óvatosan összekeverjük.
  5. A szuflé formákat zsiradékkal kikenjük, egy pici zabliszttel megszórjuk (a letapadás elkerükése végett), majd beletöltjük a túrós masszát.

TIPP: Ha nincs szuflé formád, nem kell kétségbe esni! 😉 jómagam cappuccino csészékbe adagoltam ki, de mehet bármilyen hőálló bögrébe is, vagy akár kis méretű jénai tálba.

  1. 180 fokon 20-25 percig sütjük, míg meg nem barnul a teteje. Fogpiszkálós tűzpróbával ellenőrizhetjük, hogy ragad-e még a szuflénk.
  2. Miután kihűlt, gyümölcsökkel megszórva vagy lekvárral megkenve fogyasztható.

 

Szerző:

Nagy-Kumich Nikolett / Fit életmód blogger, hobbi-szakács, hobbi-crossfittes

Ez is érdekelhet: