Táplálkozás

Diéta a változókor kellemetlen tünetei ellen

Various Paleo diet products on wooden table, top view

Igen a kutatások szerint léteznek olyan élelmiszerek, amik késleltetik és enyhítik a tüneteket.

Diéta változókorban

Rengeteg praktika létezik már a klimaxos tünetek enyhítésére. A piac tele van különböző vitaminkészítményekkel és teákkal, lehet bőven válogatni és kísérletezni. Mi azonban azt valljuk, hogy egy megfelelően összeállított étrend minden csodaszernél sokkal jobban működik.

Az étrend alapja

Olajos hal

A Leeds Egyetem kutatói összefüggéseket találtak az olajos hal fogyasztása és a változókor kezdete között. Tanulmányuk szerint azok a nők, akik rendszeresen fogyasztották ezt az ételt, körülbelül három évvel később kezdték el tapasztalni magukon a változókor jeleit az átlagoshoz képest.

 

Magvak

E-vitamin, Omega-3, természetes ösztrogén. Csak három, a természetes egyensúly szempontjából meghatározó tápanyag a változókori problémák megoldására. Diót, mogyorót, mandulát, de lenmagot is érdemes fogyasztani, így enyhíthető a hőhullámok hatása és a hüvelyszárazság is.

Hüvelyesek

A borsó és a zöldbab fogyasztása különösen ajánlott ebben az életkorban, mivel a hüvelyesekben megtalálható anyagok az ösztrogénszint normalizálását segítik elő. Rendszeres fogyasztásuk ezért hatékony lehet a tünetekkel szemben, de a késleltetésben is nagy szerepet játszanak.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: