Diéta & Fogyás

Éjszakai finomságok: avagy miket ehetsz, ha rád jön a „nassolhatnék”?

Rengetegen szenvednek attól, hogy bárhogy szeretnének egészségesen, fitten élni, az éjszakai falánkságot nem tudják elűzni! Nekik kedveskedünk ezzel a cikkel, hiszen vannak olyan élelmiszerek, melyeket bizony bátran ehetünk, akár éjszaka is!

Bár rengeteg szakértő figyelmeztet arra, hogy az éjszakai evés alvási és emésztési zavarokat okoz, ki lehet kerülni ezt az állapotot, ha minden kötél szakad!

Együnk keveset és olyan ételeket, amiket könnyen dolgoz fel a szervezet, vagy nincs olyan radikális hatással rá!

A teljesség igénye nélkül csokorba szedtünk pár, mint egy felsorolás!

1. Sajt

Szakemberek szerint pár szelet sajt nem okoz nagy gondot, viszont édes íze kielégíti vágyainkat, ami a nassolást illeti. Ha pedig laktózmentes verzió, még emésztési problémákat sem okoz az arra érzékenyknek!

2. Joghurt vagy kefir

Ha ezeknek zsírmentes verzióját választjuk, például egy görög joghurtot, egyáltalán nem ártunk szervezetünknek az esti órákban sem. Sok benne a fehérje, minimális a szénhidrát tartalma, így bátran ehetjük, akár éjfélkor is! Gyorsan eltelít, akár már kisebb mennyiség után is!

3. Krékerek

Ropog, finom, omlós és olyan jó rágcsálni! Ha pedig teljes kiőrlésű verziót választunk, tovább könnyítjük szervezetünk dolgát. Lassan felszívódó szénhidrát, ezért fokozatosan dolgozza fel szervezetünk, így nem okoz nehéz érzést, vagy emésztést. Nem zavarja az alvást, mégis úgy érezzük, már jó minden!

4. Pattogatott kukorica

Nem csak a moziban nagy kedvenc. Az esti nassok egyik favoritja! Hogy miért? Mert ha a sótlan verzióját esszük, nem köti a vizet, nincs benne cukor és könnyen tudod emészteni. Nem nehezíti el a gyomrod hamar teltségérzetet okoz! nagy hibát nem okozol vele és talán egy könnyed formája az éjszakai evésnek.

5. Tojás

Most biztosan meglepődsz, de a tojás mindössze 75 kalóriát tartalmaz, így szinte semmi a szervezetednek. Ellenben a benne lévő zsír eltelít, finom minden formában, egy falat az egész és csillapítja éhséged az éjszakai órákban is. Nem csak kiváló reggeli, megbocsátható bűnözés, ha arról van szó! Nem hízlal! Eheted!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: