Diéta & Fogyás

Egy egyszerű rágcsa tele fehérjével – Ezt válaszd, ha magas tápértékű nassolnivalót keresel

A tökmag nem csak egy menő rágcsa, tele van fehérjével, tápértékkel, egészséges
és nagyon finom!

Nem csak önmagában finom, remek összetevő, ha főzünk, vagy sütünk

Bár egész évben nagyon szeretjük, a tökmag szezonális, ezért ilyenkor előszeretettel alkalmazzuk a konyhában. Egy finom leveshez, pogi tetejére, vagy bármely ételhez pirított feltétként. Érdemes fogyasztanunk, mert nem csak kedvelt ropogtatni való, nagyon egészséges és tele van mindenféle jóval, ami jót tesz szervezetednek.
Magas a rosttartalma, tele van magnéziummal és a ritkán előforduló K-vitaminban is bővelkedik. Megelőzésre is kiváló, hiszen fogyasztásával csökkenteni tudjuk koleszterinszintünket, javíthatjuk emésztésünket és a rákos daganatok kialakulását is megelőzheti, vagy legalább is csökkentheti kockázatukat.

Milyen előnyökkel jár napi fogyasztása?

Pontokba szedtük és bízunk benne, izgalmas ismeretke lesznek, újra!

1, Jót tesz az emésztésnek!

Nem csak az emésztést segíti, olyan teltségérzetet ad, mely mellett a táplálkozási szokásokat, a mennyiségeket is kordában tudjuk tartani.

2, Jótékony hatással van a szívre is!

Mivel tele van magnéziummal, automatikusan segíti a szív működését, csökkenti a vérnyomást és a keringésünkre is jótékony hatással van. Erősíti a csontokat, így a fogunk állapotát is nagyban javíthatja. További számtalan előnye van kardiológiai szempontból, ezért kihagyhatatlan a napi étkezési rutinunkból!

3, Gyulladáscsökkentő!

Mivel tele van antioxidánssal, csökkenti a szabadgyökök kialakulását is! Megelőzhetőek vele a húgyúti problémák, megvédi a sejteket a károsodástól és rengeteg betegség megelőzhető fogyasztásával. Védi a szervezetet a gyulladásgeneráló hatásoktól és állandó védelmet nyújt ellenük! Ezen hatása révén fájdalomcsillapító hatással is bír!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: