Diéta & Fogyás

Egyre több az elhízott – Ez az 5 ok felelős érte (Magyarországon is)

Egyre többen küzdenek túlsúllyal hazánkban és világszerte is. A felszedett felesleg nem csupán önbizalmunkra és közérzetünkre hat ki, hiszen hosszú távon akár visszafordíthatatlan egészségügyi károkat is okozhat a szív- és érrendszeri betegségektől a cukorbetegségen át az ízületi problémákig. Végre kiderült, mi a legfőbb 5 ok, ami felelős a túlsúlyért!

Egyre többen és többen küzdenek túlsúllyal Magyarországon

Bármilyen népszerűségnek is örvend az egészségmegőrzés, az egészséges életmódra való átállás, és számos diéta illetve fogyást elősegítő termék, a túlsúly és az elhízás aránya folyamatosan nő hazánkban (is). A felesleges kilók ráadásul kortól függetlenül “támadnak”, amire a Debreceni Egyetem kutatói is rámutattak. Közleményük szerint a férfiaknál a túlsúly 40%-ban, az elhízás 32%-ban van jelen, míg nőknél mindkét kategória közel 32%-ban.

Sokaktól hallani: diétázom és mozgok, mégsem fogyok

Te is úgy érzed, hogy gyakorlatilag MINDENT megpróbáltál már, mégsem sikerült megszabadulnod a feleslegedtől? Nos, van egy rossz hírünk: valahol bizony észrevétlenül elcsúszik a dolog. Mindenekelőtt érdemes megbizonyosdni róla, hogy semmilyen egészségügyi probléma nem áll a dolog hátterében. Ha ezzel meg vagy, itt az idő, hogy őszintén magadba nézz. Biztosan olyan szigorúan tartod azt a diétát? Nem csúszik be egy-két falak a gyerkőc uzsonnájának maradékából, vagy néhány (jó sok) kanál kóstolás, miközben a családnak főzöl? Vajon az a szelet csoki vagy nassolnivaló, amit kutyafuttában bekapsz, nem számít? De bizony, hiszen ezek sem kalóriamentesek, még ha igyekszel is elhessegetni a fejedből a tényt: bizony bőven túllépted a napi kereted!

Persze jól tudjuk, hogy a dolog nem mindig egyszerű. A fogyás egy több összetevős folyamat, és ha az egyik pillér megbukik, rántja magával a többit is. Nem lehet véletlen, hogy az elmúlt években/évtizedekben olyan ugrásszerű növekedés tapasztalható világszerte az elhízottak arányában, igaz? Nos, 5 ok felelős ezért – lapozz értük a következő oldalra!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: