Táplálkozás

Segíti a fogyást és még a csontokat is erősíti – 4 érv, hogy fogyassz te is kefirt

Picit pezseg, zamatos és savanykás. A krémes tejterméket – mértékkel – érdemes beépíteni az étrendbe mert nagyon egészséges és alacsony kalória tartalma mellett elég jól eltelít így diéta ideje alatt is fogyasztható. A kefir a Kaukázusból származik, tejsavbaktériumokat és élesztőgombákat is tartalmaz mivel erjedéssel készül. Napjainkban tehéntejből készül, de eredetileg kancatejből készítették. Előállításához kefirgombát másnéven kefirkultúrát használnak. Ezek segítségével erjesztik és közben a laktóz tejsavvá, alkohollá és széndioxiddá alakul.

A kefir egészséges, sok tápanyagot tartalmaz és nagyon változatosan lehet fogyasztani. Reggeli frissítő italnak is tökéletes, tej helyett kerülhet müzlire, sütemények tésztájába, de még húspácnak és salátaöntetként is fel lehet használni. Legismertebb tulajdonságai közé tartozik, hogy serkenti a bélrendszer működését, gazdag kalciumban, de még más pozitívum is írható a számlájára.

A bélrendszeren felül az immunrendszert is erősíti

A kefir legismertebb tulajdonsága, hogy probiotikumot, azaz jótékony baktériumokat tartalmaz, amelyek a bélflóra egészséges működését segítik elő, így az immunrendszert is erősítik. Érdekes, hogy a hasznos probiotikum felelős a kefir savanyú ízéért is, amely bár más tejtermékben is megtalálható, a kefirben élesztő- és ecetsav baktériumok is találhatóak mellette, amelyek még jobban hozzájárulnak az egészséges bélflórához.

Erősíti a csontokat

Mivel gazdag kalciumban, ezért a csontok egészségéért is felel, napi 1000 milligrammot kellene bevinni a szervezetbe. Érdemes beépíteni az étrendbe, napi 1 kis pohárnyi elfogyasztásával sokat lehet tenni a csontok és fogak egészségéért. Lapozz!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: