Táplálkozás

Ez áll a gyomorbetegségek és a túlsúly hátterében!

A gyomorbetegségeket sok esetben sajnos csak tüneti szinten kezelik. Vagyis megjelenik egy probléma, valamilyen fájdalom – annak forrásaként találnak egy betegséget, történik egy műtét vagy egy hosszabb-rövidebb gyógyszeres kezelés – de ennyi. Ritkán és sajnos, kevés orvos néz utána a mélyebb okoknak, hogy mi válthatja ki a különféle gyomorbetegségeket. Nagyon sok esetben a betegnek kell hajtania és menni, menni és kutatni, hogy mi állhat a fájdalmak hátterében. Pedig az elhízásnak, illetve a gyomorbetegségeknek is mélyebb forrása van, amelyekkel érdemes foglalkozni. Mi az, amire különösen érdemes figyelni? Olvass tovább, meg fogsz lepődni..

 

Ne a gyomorbetegségek ellen harcolj, inkább értsd meg a kialakulás okát!

A legtöbb, betegséggel küzdő ember – így a gyomorbetegségekben szenvedők is – azzal követik el a legnagyobb hibát, hogy a probléma ellen kezdenek el harcolni. Ez nagyon rossz taktika, ugyanis a cél a betegség megértése lenne, a miértekre a válasz. A mélyebb okok kiderítése és azok orvoslása! A szakemberek ezzel sokszor nem is foglalkoznak a „tömeggyógyításban” erre sajnos sem idő, sem pedig kapacitás nincs… Ez a hozzáállás kritikán aluli, de ezt most nem szeretném részletezni. Azért fontos informálódnod, hogy Te magad tisztában legyél a helyzeteddel. Ez már félút a gyógyulás felé! A saját egészséged érdekében járj utána részletesen!

 

Mi állhat a gyomorbetegségek hátterében?

Nagyon sokszor lelki okok állnak a háttérben. Elmagyarázzuk, hogy miért is nem elvont hülyeség és értelmetlen hit kérdése az, amiről szó van. Nemcsak az számít, amit a témában olvasható, hogy a lelked egyszeriben megbetegít, hanem az is, hogy a benned zajló lelki folyamatok fizikai tünetekké alakulnak. Bármennyire is furcsa, a testnek vannak élettani válaszai az egyes lelki folyamatokra. Ez kicsit sem égből kapott dolog, ez TÉNY! HA elhiszed, ha nem.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: