Máj, tonhal, pulyka
A tél remek időszak, hogy a szokásosnál is több májat fogyassz. Ez a szuper fehérjeforrás tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, vassal és B-vitaminokkal. Annak ellenére, hogy magasabb a zsír- és kalóriatartalma, mint a sovány húsoknak, tömve van energiafelpörgető, fogyást elősegítő fehérjével.
Egész évben elérhető konzerv, friss és fagyasztott változatban. A tonhal egészséges, sovány fehérje forrás, ami gazdag omega-3 zsírsavakban. Nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmaz, szelént, magnéziumot, potassziumot és B3-, B6-, B1- vitaminokat. Ha hetente kétszer fogyasztunk tonhalat, már azzal is jelentősen növeljük szervezetünk omega-3 szintjét. Akinek erre nincs lehetősége, szedjen rendszeresen halolaj kapszulát.
Tudj meg többet az omega-3 zsírsavakról itt.
A pulyka, amellett, hogy egy tipikus, karácsonyi étek, rendkívül jó fehérjeforrás. Mikor ebédre vagy vacsorára eszed, szervezetedben gyorsan felszabadul a tryptophan (a tryptophan hangulat javító aminosav, sok élelmiszerben megtalálható) és segít jól aludni, ami elengedhetetlen a súlyvesztéshez.