Diéta & Fogyás

Így hat a testedre és a lelkedre, ha végre beindul a fogyás

Healthy breakfast, muesli, raspberries, blueberries, strawberries, crisp bread and yogurt, health and diet concept

Amikor életmódváltásba vágod a fejszéd, az első időszakban bizony nem könnyű kitartani. Ekkor még nem igazán látod magadon a változást, nem kezdenek el lötyögni a ruhák, még nehezen megy az edzés, esetleg éhséget is érzel az alacsonyabb kalóriabevitel miatt. Lebegjen előtted ilyenkor a csodás, karcsú alakod, és a sok-sok pozitív hatás, amit biztosan tapasztalsz majd, ha kiegyensúlyozottabban és egészségesebben élsz! Lássuk, mik ezek!

Healthy breakfast, muesli, raspberries, blueberries, strawberries, crisp bread and yogurt, health and diet concept

Egészségesebb leszel

Akár már néhány leadott kilogramm is javíthat az egészségi állapotodon. Számos egészségügyi problémát kerülhetsz el, hiszen csökken a cukorbetegség, a szívbetegségek, bizonyos rákbetegségek és a stroke kialakulásának a kockázata, javul a koleszterinszint, csökkenhet az ízületi fájdalom – hogy csak néhány pozitívumot említsünk. Diéta előtt érdemes akár konzultálni háziorvosunkkal is, ő további személyre szabott információkat oszthat meg a várható pozitív hatásokról.

 

 

Magabiztosabb leszek

Csodálatos érzés lesz, amikor első alkalommal emelhetsz le egy, a szokásosnál kisebb méretű ruhát egy boltban a polcról. Az is, amikor valaki megdícsér, hogy megfiatalodtál és karcsúsodtál, vagy egyenesen ragyogsz. Ekkor végre érzed majd, hogy most tényleg sikerült valamit tenned magadért, most tényleg elindultál egy jobb és boldogabb élet felé vezető úton. 

 

Több lesz az energiád

Az egészséges táplálkozásnak és a sportnak köszönhetően jelentősen megnőhet az energiaszinted. Érezni fogod, ahogy egyre csökken, majd teljesen elmúlik a fáradékonyságod, ahogy egyre hosszabb és hosszabb ideig tudsz űzni valamilyen sportot, hogy délutánonként kedved van csinálni valami izgalmasat ahelyett, hogy szinte össze kellene kaparni a padlóról a fáradtság miatt.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: