Egészséges édességek

Karácsonyi, fehér csokis túrótorta / sütés NÉLKÜL!

A túrótorta ezerféleképpen elkészíthető édesség, melyet végtelenül egyszerű karácsonyi hangulatba hozni. Igazán kifinomult és egyszerű desszert. Hűvösségével – a forró ételek után – remek kontrasztot ad az ünnepi ebédnek, vacsorának. Ez a recept ráadásul tojás- és lisztmentes, így az érzékenyebb családtagok is bátran fogyaszthatják.

Karácsonyi, fehér csokis túrótorta recept

Hozzávalók
50 dkg áttört tehéntúró
12 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 ek tejföl
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag zselatin fix
1,5 + 2 dl tejszín
20 dkg fehércsokoládé

Elkészítés:
Elsőként a csokis krémet kell elkészíteni. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, majd az előre felmelegített habtejszínnel alaposan összedolgozzuk. Az így kapott krémet pihentessük pár óráig a hűtőben.

Az olvasztott vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan elkeverjük, majd összedolgozzuk a tejföllel, végül pedig hozzáadjuk az alaposan áttört túrót. Ezután mehet bele a már előre elkészített fehércsokis krém.

Egy másik tálban a tejszínt és a zselatin fixet hirtelen összekeverjük, majd fokozatos kevergetés mellett hozzáadjuk a túrós masszához.

Ezzel a torta kész is, már csak a kapcsos tortaformába kell átönteni, és egy éjszakát pihentetni. Érdemes a tetejét lefedni például alufóliával, hogy a hűtőben lévő egyéb aromák ne járják át a tortát.

Másnap kedvedre díszítheted akár gyümölccsel, színes zselatinnal (vagy gyümölcsdarabos zselatinnal 😀 ), marcipánnal. De önmagában is megállja a helyét. Isteni finom!

Jó étvágyat és jó sütögetést kívánunk!

Ez is érdekelhet: