Diéta & FogyásTáplálkozás

Tavaszi zöldségdiéta: fogyókúra és méregtelenítés egyben – mintaétrenddel!

Imádom a zöldségeket, nekem mindig jó kedvem lesz tőle, ha épp növényeket fogyasztok, akkor is, ha épp nem is ízlenek annyira. ? Na de mitől ez a derültség? Ezek az élelmiszerek nagyon kevés kalóriát tartalmaznak mégis tele vannak értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványianyagokkal, rostokkal ráadásul vízhajtó hatásuk révén még méregtelenítek is. Főképp tavasszal nagyon ajánlott legalább egy hetes zöldségdiétát beiktatni. Ebben nyúljunk most segítséget.

Amire szükségünk lesz…

…az naponta 1 kiló zöldség. Bármilyen fajtát választhatunk! Amíg kissé szegényes az idény szerinti felhozatal, válogathatunk az import zöldségek között is. Eldönthetjük, hogy nyersen esszük-e, vagy inkább levesnek, párolva, sütve, esetleg grillezve.

A nyers zöldségek esetében, természetesen, a legkézenfekvőbb megoldás a saláta. Ezeket a salátákat megbolondíthatjuk pirított magokkal és salátaöntetekkel.

Aki nem bírja gyomorral a túl sok nyers zöldséget, azoknak nagyon jó megoldás lehet a  párolt, grillezett/sült és blansírozott zöldség. A zöldségekhez válasszunk egy-két igazán passzoló zöldfűszert, és azzal süssük/pároljuk össze!

A zöldségekkel készített főtt ételek tárháza hihetetlen gazdag. Ott vannak a ragulevesek, illetve a különféle krémlevesek, persze a főzelékek – tejszín helyett szigorúan egy-két szem főtt krumplival, vagy, a főzelékek esetében, rántás helyett önmagukkal sűrítve!

A mintaétrendet a követkő oldalon találod! Lapozz

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: