10 lépés a hasi zsír leadásáért

ápr. 26 | 2. oldal - fitnesslife.hu
  1. Kerüld a stresszt

 

A krónikus stressz civilizációs betegség, mely nem csupán szívbetegségek, diabétesz,  mentális problémák, vagy autoimmun betegségek kiváltója, de testsúlygyarapodáshoz és az étkezési szokások romlásához is vezet.

 

A kortizol (stresszhormon) szint emelése számos veszély mellett izomzat csökkenését és a testzsír gyarapodását is okozza.

Magasan tartja a vércukor szintet

Befolyásolja az étvágyat

Befolyásolja az emésztést a belek környezetének változtatásával

Befolyásolja a pajzsmirigy működését

Tehát ne intézd el azzal, hogy „oké manapság mindenki stresszel”!  Tegyél ellene! Szokj át a pozitív gondolkodásra, ha kell végezz mentális gyakorlatokat, mint a meditáció, vagy keresd meg a stresszforrást és változtass, pl. válts munkahelyet, kapcsolatot,…

 

  1. Pihenj és aludj eleget

 

Az alváshiány az egyik leginkább alulértékelt oka az elhízásnak. Érdekes, hogy sokan azt hiszik, hogy minél kevesebbet pihennek annál jobban fogynak. Ez azonban nem így van! A megfelelő pihenés, főként a mélyalvás szükséges a hormonrendszer helyes működéséért. Napi 7-8 óra pihentető alvás képes szabályozni a stressz és a növekedési-hormont, a megfelelő étvágyat és biztosítja az optimális energiaszintet. Ha ez nem elég, akkor higgy a száraz tényeknek és olvasd el ezt a publikációt, ami az alvásidő és az elhízás közötti kapcsolatot mutatja.

 

  1. Pörgesd fel anyagcseréd

 

Ha a fentieket megfogadod az már sokat fog tenni anyagcserédért, de mit tehetsz még? Fogyaszthatsz olyan élelmiszereket, melyek bizonyítottan anyagcserejavító hatásúak. Az egyik leginkább aktív anyag a kapszaicin, mely a paprikák erősségét adja. A kapszaicin közvetlen hatást tud gyakorolni az AMPK fehérjeenzimre. Ez az anyag képes befolyásolja, az elfogyasztott szénhidrát testzsírként történő raktározását. Egyik legjobb formája a cayenne bors, amit mi is előszeretettel használunk diétás receptjeinkben, ezért ha bírod a csípőset ezt érdemes használnod. Számos teának is van bizonyítottan anyagcsere javító hatása. Kiemelkedő közülük a mate tea és a matcha tea, melyekről zsírégető teákról szóló írásunkban többet megtudhatsz. Van még néhány élelmiszer több-kevesebb anyagcsere fokozó hatással. A legújabb vélemények szerint a wakame alga igen hatásos anyagcserepörgető csodaszer, de ha ezt nem tudod beszerezni, próbálkozhatsz a grépfrúttal, vagy az ananásszal is.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: