A háromórás diéta feltalálója szerint a szabályrendszernek köszönhetően úgy fogyhatsz, hogy háromóránként eszel, nagyrészt mindegy, mit fogyasztasz, hiszen maga a rendszer szabályozza az anyagcserét és energiát ad, ráadásul emellett még extra gyorsan is szabadulhatsz meg a feleslegedtől. Túl szépnek hangzik, hogy igaz legyen, ugye? Vajon tényleg lerobbantja rólad a felesleget, vagy ez csak egy újabb trendi, de legkevésbé sem hatásos módszer?
A háromórás diéta lényege
A háromórás diéta első szabálya, hogy reggel, a felkelést követő egy órán belül enned kell. Ezt követően háromóránként szükséges fogyasztanod valamit, de arra is ügyelned kell, hogy lefekvés előtt három órával már ne egyél! Ahogy említettem, a diéta kitalálója szerint mindent lehet enni, ugyanakkor a mennyiségekre figyelned kell. Persze hatásosabb, ha elhagyod a csokoládét, süteményeket és a cukros üdítőket.
Mit, mikor és hogyan fogyassz?
A szabályok szerint főétkezések során zsiradékot, fehérjét és szénhidrátot is fogyasztani kell. Ideális esetben sovány hús (főleg csirke, hal, tojás), csökkentett zsírtartalmú tejtermékek, teljes kiőrlésű gabonák, sok zöldség és gyümölcs landol a tányérodon – tehát az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás alapvető. Kerülnünk kell továbbá a transzzsírokat, valamint a bő olajban, zsírban sütést.
Egy-egy étkezés alkalmával 400 kalóriát fogyaszthatsz. Persze, ha a reggeli és a tízórai lényegesen kevesebb kalóriát tartalmazott, emelheted például az ebéd mennyiségét. A háromórás étkezési szabálynak megfelelve a főétkezések közé 100 kalóriás étkezéseket szükséges beiktatni. Alapszabály, hogy a napi kalóriabevitel ne haladja meg az 1450 kalóriát!
A folytatásért lapozz!
A cikk a következő oldalon folytatódik: