A hatékony tavaszi fogyókúráról – hogy elérd a céljaid

Már. 01 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Köztudott, hogy a radikális fogyókúra hosszútávon nem csak egészségtelen, de eredménytelen is lehet. Mégis milyen módszerek segíthetnek abban, hogy a télen felszedett kilóktól még a tavasz elején megszabaduljunk? A szakértők megmondják.

A téli időszak végén a kabát és a vastag pulóverek levetésével végképp szem elé kerülnek azok a zsírrétegek, amelyeket – réteges öltözködés címszó alatt – takargatni próbáltunk.

Az újévi fogyókúrás fogadalom az érintettek nagy százalékánál nem jött be, ám a tavaszi időjárás beköszöntével újabb elhatározások születnek: a feleslegtől márpedig meg kell szabadulni!

Mennyi a súlyfelesleg?

A táplálkozási szakértők mindenkit lebeszélnek arról, hogy az éppen aktuális fogyókúrás trendnek bedőljön. Sokkal célravezetőbb – és valószínűleg egészségesebb is – alaposan végiggondolni étkezési és testmozgási szokásainkat, az esetek döntő többségében e téren keresendő a több-kevesebb súlyfelesleg oka.

Tavaszi fogyókúra – Illusztráció„Mielőtt fogyókúrába fognánk, gondoljuk végig, hogy csak 2-3 kilóról van szó, hogy a bikiniszezonra formába hozzuk magunkat, avagy egészségi szempontok miatt van szükség a súlycsökkentésre, s több kilótól akarunk megszabadulni” – mondja Antje Gahl, a Német Táplálkozástudományi Társaság (DGE) szakértője.

A pár kilónyi zsírpárnák leadásához ugyanis nem szükséges semmiféle speciális diéta, bőven elegendő, ha az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás alapelveire, valamint a megfelelő mennyiségű, rendszeres testmozgás meglétére odafigyelünk – tanácsolja Gahl.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: