Hiába edzel, ha erre az 5 dologra nem figyelsz

nov. 30 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A lelkesedés, a motiváció és a kemény edzés mind mind hiábavaló, ha nem vagy tisztában néhány fontos alapszabállyal. Ráadásul nemcsak az edzéstervre kell figyelni, hanem más életviteli szokásaidra is. Érdemes kicsit utánajárni vagy szakértő segítséget kérned, ha komolyan akarod venni az életmódváltást és valóban el akarod érni a céljaidat. Íme, 5 dolog, amikre feltétlenül oda kell figyelned:

5. Ne eddz üres gyomorral!

Ez persze nem azt jelenti, hogy jól teletöltött gyomorral kell nekiállni súlyokat emelni, de fontos odafigyelni rá, hogy edzés előtt max. 1-másfél órával egyél. Ha nem így teszel, egyrészt nem lesz elegendő energiád, amit bele tudnál fektetni a gyakorlatokba és akár szédülést is okozhat az erőfeszítés. Másrészt könnyen a visszájára fordulhat az izomépítés: ha túlságosan alacsony a vércukorszint az edzés során, a szervezet kivonja a glikogént az izomszövetekből. Így izomépítés helyett még veszíthetsz is az izomtömegedből.

 

4. Ne vidd túlzásba a kardiót!

Kardióval sok kalóriát tudsz elégetni, de nagyon fontos odafigyelni a mértékletességre. Könnyen túlzásba lehet vinni, akkor viszont éppen ellenkező hatást vált ki. Főleg a hosszabb időtartamú, de alacsonyabb intenzitású kardió edzéseknél kell figyelni, mivel maga az izom is felhasználható energiaként, így könnyen izomvesztés történhet. Inkább rövidebb, magasabb intenzitású, intervallum edzéseket végezz, mert ennek az edzésmódnak a legjobb az utóégető hatása, ráadásul látványos eredményeket érhetsz el és időtakarékos is.

TIPP: Így javíthatsz a testzsírszázalékodon 30 perc mozgással!

 

LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: