Szuper, extra intenzív zsírégető gyakorlatok – akár futás előtt is

Sze. 01 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A HIIT gyakorlatok extra erős zsírégető hatással rendelkeznek, de erről már volt szó az előző cikkeinkben is. Önmagukban is végezhetők, de ha szoktál futni, akár előtte, bemelegítésként is alkalmazhatod őket. Lássuk:

Mi az a HIIT?

A High Intensity Intervall Training rövidítése, vagyis magas intenzitású intervallumos edzés. Nem véletlenül ez napjaink legnépszerűbb zsírégető mozgásformája. ITT olvashatsz bővebben a HIIT edzések eredményességéről és hatékonyságáról!

Figyelem! Ha nincs rajtad jelentős túlsúly, azonban az alkatodhoz képest magasabb a testzsír-százalékod, akkor ajánlott Neked ez típusú edzés. Komoly túlsúly esetén egyelőre ne szuper intenzív gyakorlatokkal indíts.
Minden egyes gyakorlatot csak és kizárólag saját felelősségre végezz.

 

Melyik a 3 legjobb gyakorlat, amiket akár futás, úszás előtt, bemelegítésként is bevethetsz?

3. Guggolásból felugrás

Első és legfontosabb, a BEMELEGÍTÉS! Végezz el néhány sima guggolást lassan, majd gyorsíts a tempón, végül ugorj is fel. Próbálj emg teljes guggolást csinálni, ne csak rugózz és ne csak vízszintes vonalig menj le. Figyelj rá, hogy a térded ne kerüljön a lábujj vonalad elé. Ebből a pozícióból ugorj fel, de ne segíts rá túlzottan a karoddal. Tapsolhatsz is a fejed felett. Figyelj a térdeid rugalmasságára, ne “keményen” érkezz le, mert akkor megfájdulhatnak.
3x 10-et végezz belőle, 10 másodperces pihenőkkel a szakaszok közt.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: