Diéta & Fogyás

Az egzotikum találkozása az egészséges életmóddal – Igazi kincs a diétás alapanyagok között

Hogyan készül a kókuszliszt? 

Annak is utána jártunk, hogyan állítják elő abból az iszonyúan kemény, zárt és makacs gyümölcsből ezt a finomra őrölt kis “port” és meglepő dolgokat találtunk, nem is gondoltuk volna.

A kókuszliszt kókuszhúsból készül, amelyet kiszárítanak, végül leőrölnek. A Fülöp-szigetekről származik, ahol nagyrészt a kókusztejet értékesítették és a kókuszliszt mint egy melléktermék volt jelen. Amíg rá nem jöttek, milyen értékes élelmiszert tudnak belőle nyerni.

Na, de hogyan készül a gyakorlatban?

A gyártás során a kókuszdiókat először felnyitják és a benne található vizet kiöntik. A kókuszhúst ezután levágják, leöblítik és lereszelik, hogy elválasszák a szilárd anyagot a tejtől. Ezt a terméket alacsony hőmérsékleten sütik addig, amíg nem szárad ki, majd leőrölik.

Fontos!

Sütés alkalmával mindig olyan alapanyagok társaként alkalmazzuk, amelyeknek egyébként is intenzív az íze, például kakaópor, gyömbér, mandula.

Nagyon finom édességeket, habarásokat és rántásokat is készíthettek vele, de remek adalék akkor is, ha húst paníroznátok.

A lehetőségek tárháza itt is végtelen, kísérletezésre fel!

Reméljük, ízleni fog!

Ez is érdekelhet: