Táplálkozás

Ezekkel helyettesítsd a hagyományos köreteket: gondoskodnak a változatosságról diéta alatt is

Diétázáskor nem csupán a mennyiségcsökkentéssel, hanem az ételek minőségi változtatásával is óriási lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy egészségesebb legyen az étkezésünk. Az alábbi tippekkel új, finom, és változatos köreteket készíthetünk akár egészséges húsételek kiegészítéseként.

Amik a rizst helyettesíthetik

Barna rizs

Ha a fehér rizst egyszerűen barna rizsre cseréljük, már nyert ügyünk van. Rostban gazdag, lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazó laktató köret. A főzési ideje hosszabb, mint a fehér rizsé, kb. 40 perc.

Bulgur

Napjainkban egyre népszerűbb, szuperegészséges, ízletes gabonaféle a bulgur, és nem mellesleg tökéletes alternatívája a rizsnek! Rostban bővelkedik, kalóriában annál kevésbé, és szintén lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, így fogyasztásával hosszú ideig csökkenthetjük az éhségérzetünket.

Karfiolrizs

Nevével ellentétben ennek a rizshelyettesítőnknek valójában nincs köze a kedvelt körethez, mégis ide soroljuk a karfiolrizst. Mégpedig azért, mert aprításával kinézete rizsszerű lesz, és viszonylag semleges íze is megengedi, hogy ide csoportosítsuk. Aprítógépet használva érhetjük el, hogy rizsszem nagyságú darabokat kapjunk a megmosott, nyers karfiolból, melyet ezt követően egészséges olajat használva, serpenyőben néhány perc alatt tudunk készre pirítani. Elkészítési ideje tehát a rizs főzésénél, párolásánál is rövidebb, csekély kalória- és szénhidráttartalma, rostban és vitaminban gazdag mivolta pedig igen előkelő helyre teszik a rizshelyettesítők csoportjában, mindenképpen érdemes próbát tenni vele!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: