Lencse
Kitűnő forrása az alacsony glikémiás indexű szénhidrátoknak. Ezeket a szervezet nagyon lassan emészti meg, eltelítenek, ezért megelőzik a sóvárgást. Növényi alapú fehérjéket is nagy mennyiségben tartalmaz, ezért ideális vegetáriánusok és vegánok számára.
Brokkoli
A brokkoli gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, értékes vegyületekben és fontos növényi rostokban. Kutatások azt is kimutatták, mennyire jótékony hatású többféle rákbetegség, továbbá az áttétképződés megelőzésében. Különösen prosztata-, végbél- és hólyag-, valamint petefészekrák esetében jutottak kutatók biztató eredményre a brokkoli-fogyasztás betegség leküzdésében betöltött szerepét vizsgálva. Komplex összetevői, valamint alacsony kalóriatartalma (34 Kcal/100 gr) miatt az egészségükre fokozott figyelmet fordítók, sportolók és diétázók egyik kedvenc zöldségféléje is.
Zsíros halak
Zsíros halaknak számít a tonhal, a szardínia és a lazac. Ezek rengeteg omega3 zsírsavat tartalmaznak mely közvetlen hatása miatt a sejtek egészségesen fejlődnek ezért könnyebben tudják feldolgozni a zsírokat és a cukorkat.
Tojás
Az egészséges életmódot vezető emberek számára elengedhetetlen az étrendben lévő tojások. Ezek vitaminokban gazdagok, beleértve a kalciferolt, amelynek tartalma tojássárgája csak a halolajhoz jut. A csirke tojásokban rendelkezésre álló makro- és mikroelemek gazdag választékában kalcium, kálium, foszfor, réz, vas, jód, kobalt, magnézium, mangán, bór és kén található.
Tea és kávé
Tanulmányok szerint a kávéban és a teában található koffein felpörgeti az anyagcserét, ezzel segíti a fogyást. Természetesen a mértékletesség mindkettőnél fontos.