
GABONAITALOK
A rizstej, mandulatej, kókusztej és egyéb növényi italok tényleg elég jól helyettesítik a tejet, ha valamilyen okból kifolyólag nem szeretnénk, vagy nem tudjuk fogyasztani az állati eredetű élelmiszert. Azonban, ahogy más élelmiszerekhez, úgy a gabonatejekhez is gyakran értelmezhetetlen mennyiségű cukrot adnak hozzá. A jó hír, hogy van belőlük mentes termék is, ha kerülöd a cukrot, mindenképpen ezeket keresd!
MAGOKBÓL KÉSZÜLT VAJAK
A mandulából, dióból, földimogyoróból készült vajak talán még nem annyira népszerűek nálunk, de mivel natúr változatuk az egészséges étrendbe beilleszthető, érdemes róluk szót ejteni. Felejtsd el a cukron kívül egyéb adalékokkal dúsított vajakat, és keresd a jó minőségű tisztán mag alapú vajakat!
SALÁTAÖNTETEK
A saláta fogyasztása főételek kiegészítőjeként, vagy akár önmagában is jó döntés, de ügyelj arra, hogy milyen öntet kerül rá. A legjobb, ha otthon kevered ki, és így pontosan tudod, mi van benne, mert a kész öntetek sok olyan hozzáadott anyagot tartalmazhatnak, beleértve a cukrot is, amelyeket alapesetben inkább kerülni szoktál.
BALZSAMECETEK
És ha már salátáról beszéltünk az imént, a balzsamecetes öntet is mennyei kiegészítője a zöld finomságnak, és meg sem fordul a fejünkben, hogy esetleg hozzáadott cukrot is tartalmaz, ugye?
Pedig de, a legtöbb boltban kapható változat esetében ez így van. Ebből is lehet találni azonban cukormenteset, mégpedig a hagyományosan, 12-25 évig érlelt balzsamecetet.
A cikk a következő oldalon folytatódik: