Táplálkozás

Étkezéssel a felfázás ellen! Erre figyelj, hogy megelőzd a hólyaghurutot!

Woman using hot water bottle for her stomach pain

Visszatérő betegségek? A válasz a táplálkozásban (is) keresendő

Sokan küzdenek újra meg újra visszatérő egészségügyi problémákkal, amelynek nem találják az okát és a gyógyszeres kezelések ellenére újra meg újra visszatérnek a betegségek. Ilyenkor gyakran az életmód tehető felelőssé; a nem megfelelő táplálkozás, illetve nem megfelelő arányú tápanyag-bevitel, a hormonálisan kedvezőtlen étkezés. Érdemes ilyen esetben konzultálnod a nőgyógyászoddal, orvosoddal vagy akár gyógyszerészeddel is, hiszen minden nap mennek hasonló panasszal a patikákba és mondhatnak 1-1 jó tippet, ami Neked is beválhat megelőzés vagy kezelés gyanánt.

Az én esetemben a legfőbb kiváltó ok a stressz volt és sajnos elég sok idő volt, mire felismertem és megtanultam kiiktatni az életemből, tudatos odafigyeléssel. Régebben a vizsgaidőszak ideje alatt állandó volt a felfázás és a herpesz kialakulás a számon… Utána hozott mást az élet, ami szintén stresszt váltott ki belőlem, túl voltam sokféle antibiotikumos kezelésen, ami eléggé megviselte a szervezetemet, de mikor végre felismertem és megtanultam kezelni ezt a dolgot, egyszerre megszűnt a felfázásom.
Javaslom Nektek is, hogy gondoljátok végig, mikor, milyen élethelyzetben jön elő a felfázásotok és tudatosan tegyetek ellene. 

Ez is érdekelhet: