Táplálkozás

Ez a 2 összetevő lassítja a szénhidrát-felszívódást és javítja az emésztést

2. Útifű maghéj

A bolhamag-útifű növény magjának héját őrölt formátumban tudod beszerezni egészség- és diéta-, illetve reformboltokban. 85%-os oldhatatlan rosttartalommal rendelkezik, nedvesség hatására zseléssé válik, mivel különösen erős nedvszívó képességgel rendelkezik, emiatt, ha fogyasztod, a folyadékbeviteledre is fokozottan figyelj. A gyomorba jutva olyan, mint egy bélradír, illetve kedvező hatásokat gyakorol a bél nyálkahártyájára is.

Hogyan és mire használd?

Egyrészt, ez esetben is fontos figyelni, hogy ne lépd túl az ajánlott rostbeviteli korlátot. Másrészt viszont az útifű maghéjat igen sokoldalúan használhatod, zselésítő hatása miatt tudsz a segítségével dzsemet készíteni vagy pudingot főzni is. Mutatunk egy szuper receptet:

 

Útifű maghéjas puding recept

1 dl növényi tej – szénhidráttípusoknak zab-, fehérjetípusoknak kókusztej
2 teáskanál karobpor (a karob egy kakaó-helyettesítő, a kakaóénál alacsonyabb zsírtartalommal és hormonrendszert stimuláló hatások nélkül, amelyekkel a kakaó rendelkezik. A színe enyhébb, mint a kakaónak.)
1 kávéskanál fahéj
2 teáskanál útifű maghéj
6-8 szem friss bogyós gyümölcs
édesítő ízlés szerint (két csepp stevia vagy két teáskanál eritrit pl.)

A gyümölcsön kívül mindent keverj össze, és pihentesd 40-50 percig. Ezután add hozzá a gyümölcsöt, forgasd bele, és eheted is!

Ha a rostanyagokat magasabb glikémiás indexű ételekhez kevered, például zabpehelyhez, lassítanak azok felszívódásán. Nyilván a fehér liszt ettől még nem lesz egészségesebb, ahogy a cukor sem, de nem is ezekre az összetevőkre gondolunk.

 

A Metodic Food ételei segítenek az emésztőrendszered működésének helyreállításában. Rendeld házhoz az egészséges, diétás ebédedet! ITT találod a menüket!

Ez is érdekelhet: