Hírek

Ezért öngyilkosság a diétás italok fogyasztása

Az egészséges életmód körüli viták nagyon elterjedtek manapság. Egy olyan világban élünk, ahol több fronton is rossz döntésekre csábító helyzetekkel találkozunk. Ez a tény már magában is nagyon megnehezíti azt, hogy az egészséget válasszuk. Nagyon sok embert ismerek személy szerint, akik még mindig azt hiszik, hogy a diétás üdítők egészségesebb alternatívák mint cukros ( helyesbítek, dehogy cukros, inkább már csak glükóz- fruktóz szirupos) társaik. Diétás italok (és persze tegyük hozzá, az egyéb diétás termékek is) mesterséges édesítőszerekkel vannak tele, mint például az aszpartám. A cukrot persze valamivel ki kell cserélni annak érdekében, hogy a kalóriákat lenyesegessék. De nem éreztétek soha azt, hogy mindez túl szép, hogy igaz legyen?

A valóság tényleg az, hogy mindez túl szép, hogy igaz legyen

És most az eddig lefolytatott legnagyobb kutatás vizsgálatai is azt mutatják, hogy az egész diétás üzlet csaláson, az emberek átverésén alapul.
A tanulmányt a University of Iowa tudósai készítették el, akik egyben egy szigorú figyelmeztetést is kiadtak azok felé akik még mindig úgy gondolják, hogy a diétás italok egészséges alternatívát jelentenek.

 

És most figyeljetek

Összehasonlítva azokkal a nőkkel, akik soha, vagy csak nagyon ritkán fogyasztanak diétás italokat, azok a nők akik napi két vagy több pohár diétás italt fogyasztanak egy nap, nos náluk 30 százalékkal nagyobb valószínűséggel alakul ki valamilyen szív-érrendszeri esemény (szívinfarktus vagy stroke) és 50 százalékkal nagyobb valószínűséggel halnak meg az ezzel összefüggő betegségektől.

“Ez az egyik legnagyobb vizsgálat ebben a témában, és a megállapítások összhangban vannak néhány korábbi adattal, különösen azon tanulmányokkal, amelyek összekötik a diétás italok fogyasztását a különböző metabolikus szindrómák kialakulásával” – mondja Dr. Ankur Vyas a vizsgálatot vezető kutató.

…A kapcsolat azután is megmaradt, hogy a kutatók kiigazították az adatokat figyelembe véve bizonyos demográfiai jellemzőket és más szív- és érrendszeri kockázati tényezőket, mint például testtömeg index, dohányzás, hormonterápia, fizikai aktivitás, energia-bevitel, sóbevitel, cukorbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, és cukros italok fogyasztását.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: