Álmatlanság gyötör?? Ez garantáltan a segítségedre lesz

dec. 20 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Mi ez az 1 dolog, ami segíthet neked az álmatlanságod leküzdésében? Ami igazából nem kerül SEMMIBE! Ez a dolog segíthet az elalvást megnehezítő, szorongásos tüneteken és az éjszaka közepén ritkábban fogsz felriadni. Lássuk, mi is ez:

Egyetlen dolog álmatlanság ellen, ami nem kerül semmibe!

Az Egyesül Királyság a világ legkialvatlanabb nemzete címéért is versenyben van. Nem véletlenül. A különböző alvással kapcsolatos problémák miatt kimaradt munkanapok és a munkájukat a kialvatlanság miatt nem megfelelően végző britek miatt évente körülbelül 40 milliárd fontot veszít az ország. A dohányzáshoz hasonlóan káros egészségügyi következményekkel járó álmatlanságra számos megoldás létezik, ezek közül egy a jóga, amelynek pozitív hatásairól most a Telegraph írt.

De miben is segíthet a jóga?

6. Az alvás minőségére is kihat

Egy kutatás szerint nem csak a könnyebb elalvást segíti a jógázás. A jóga hatékonyságát álmatlanságban szenvedőkön letesztelő kísérlet szerint a gyorsabb elalvás mellett az alváshosszra, a megébredések számára, és a visszaalvás előtt álmatlanul töltött percekre is jótékony hatással vannak a gyakorlatok.

 

5. Stresszoldó

A stressz és a szorongás nem csak a hangulatunkat, de az immunrendszer működését és az emésztést is képes megzavarni. A szorongásos betegeknek ráadásul nem kevesebb mint 70 százaléka alvásproblémákkal is küzd. A jóga a barátokkal való időtöltéshez és a meditációhoz hasonlóan működik, és stresszoldó képességének köszönhetően nyugtató hatással van a szervezetre.

 

4. Megszabadít a méreganyagoktól

A nem sokkal a lefekvés előtt elvégzett gyakorlatok segíthetnek a felgyülemlett méreganyagok eltávolításában, a légzésre fókuszáló feladatok pedig javítják a szervezet oxigénellátását.

 

Még nincs vége – LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: