Egészséges édességek

Mennyei körtés csokiszuflé ?

 

 

Körtés csokiszuflé recept

Hozzávalók 6 adaghoz:
20 dkg étcsokoládé (70-80%-os)
10 dkg kókuszolaj
5 tojás
5 dkg nyírfacukor/méz
2 evőkanál nyers kakaópor
1 evőkanál rozsliszt
2 evőkanál erős kávé
2 evőkanál rum
csipet só
6 kicsi körte

 

Elkészítés:
A csokoládét összetördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk a vajjal, majd hagyjuk kicsit hűlni. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákhoz adjuk a cukrot, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet, a rumot és a kávét, jól elkeverjük, majd a langyosra hűlt vajas csokoládét is belekeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a csokis masszába forgatjuk, ügyelve arra, hogy ne nagyon törjük össze a habot.
A körtéket meghámozzuk, majd mindegyiket 1-1 kivajazott szuflé formába ültetjük, és köré kanalazzuk a masszát.

Egy tepsibe állítjuk a formákat, köré vizet öntünk, hogy a formák feléig érjen, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Azon melegében tálalható, kínálhatunk mellé vaníliafagyit vagy vaníliasodót.

Ez is érdekelhet: