Edzés

12 hetes alakformáló, otthoni edzésterv, amely lerobbantja rólad a zsírt

Ha komolyan gondolod az életmódváltást, a mozgást is be kell iktatnod előbb-utóbb. Az edzés feszessé, tónusosabbá teszi a testet. Nem mindegy, hogy milyen mozgásformát választasz, így adunk egy kis segítséget. Ha zsírégetés a cél, akkor mindenképp kardió edzést kell végezned, de érdemes erősítő gyakorlatokat is beiktatnod. Az izomtömeg fejlesztése/megtartása is szerepet játszik a zsírégetésben.

Mennyit kell edzeni ahhoz, hogy változást érjünk el?

Heti egy-két edzéssel minimális, vagy semmilyen változást nem tudsz elérni, így ha látványos változásra vágysz, akkor min. heti háromszor mozogj. Ha csak fogyni szeretnél (ezt nem ajánljuk) azt étrend változtatással is elérheted. Maximum heti hat edzés legyen, mert szükséges egy pihenőnap is, amikor regenerálódik a test.

 

Ha nincs időd egy órát edzeni, akkor a legjobb választás:

a magas intenzítású intervall edzés.

Ez a leghatékonyabb mozgásforma, amit akár otthon, akár a szabadban is végezhetsz, és többnyire 20-30 perc is elég. Minden porcikádat megdolgoztatja, pörgős, intenzív és változatos.

Vezess edzésnaplót, tűzz ki reális célokat!

 

Összeállítottunk egy egyhetes edzéstervet, melyhez nem kell eszköz, és 12 héten át végezhetsz. Ha úgy érzed, hogy kevés emelj az ismétlésszámon, vagy a körök számán.

Ha tuti sikerre vágysz, akkor mindenképp változtass a táplálkozási szokásaidon!

 

HÉTFŐ

– Jumping Jack 25

 

 

– Guggolás 20

 

– Négyütemű fekvőtámasz 12

 

 

 

– Kitörés hátra – váltott lábbal 20

 

– Magas térdemelés 20mp

 

– ‘Motorozás’ falnál 30mp

Mindebből 4 kör! 

Nincs vége lapozz!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: