Receptek

Egészséges húsvéti receptek, vendégvárók

Sonkás töltött tojás recept

Hozzávalók :

• 8-10 db főtt tojás
• 15-20 dkg főtt sonka
• 2-3 szál zölhagyma ( vagy reszelt vöröhagyma)
• 1-2 evőkanál tejföl
• vaj
• dijoni mustár
• só, bors
• salátalevél és sárgaréra a díszítéshez

Elkészítés:

• A főtt tojásokat a tetejénél kettévágjuk és sárgájukat kiszedjük, és majd a fehérjébe rakjuk vissza a tölteléket. A tojások alsó feléből is levágunk egy apró darabot, hogy a csibék könnyebben megálljanak.
• A főtt sonkát, zöldhagymát aprítógépbe összevágjuk, vagy darálón ledaráljuk. Utána az összes többi hozzávalóval együtt jól kikeverjük.
• A tölteléket habzsákba rakjuk és nyomócsőn keresztül visszatöltjük a fél tojásfehérjékbe.
• Borsból szemeket, sárgarépa cikkekből apró csőröket illesztünk a töltelék re. A végén feltesszük a kalapot.
• Salátalevélre rakjuk a maradék tojás sapkákat mint tányérkákat a tojások mellé rakjuk.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: