Receptek

Egészséges húsvéti receptek, vendégvárók

Töltött tojások 3 változatban

Tojáskrémmel töltve

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 db főtt tojás hosszában félbevágva
• 10 dkg vaj
• besamelmártás
• (5 dkg vaj, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt,
• 1,5 dl házi tej/szójatej)
• 2 evőkanál mustár (bio, vagy dijoni)
• 1 evőkanál curry
• őrölt fehér bors, só

A tojások sárgáját áttörjük, sóval, borrsal, curryvel ízesítjük, majd mustárral, vajjal és a besamel mártással kikeverjük. A tojáskrémet a tojásfehérjékbe töltjük. A tojásokat a hűtőbe tesszük, tálaláskor metélőhagymával díszíthetjük.

Sajtkrémmel töltve

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 db főtt tojás hosszában félbevágva
• 10 dkg reszelt sajt
• 10 dkg vaj
• 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
• 1,5 dl tejszín/növényi tejszín
• 1 csokor metélőhagyma finomra vágva
• őrölt szerecsendió, só, bors

5dkg vajat felhevítjük, ráhintjük a lisztet, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Belekeverjük a reszelt sajtot és hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a metélőhagymát és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tojások áttört sárgáját a maradék vajjal és a hideg sajtkrémmel simára keverjük, és a tojásfehérjékbe töltjük.

 

Tonhalkrémmel töltve

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 db főtt tojás hosszában félbevágva
• 30 dkg tonhal természetes lében, lecsepegtetve
• 10 dkg vaj
• 1 citrom
• 1 nagyobb fej lilahagyma finomra vágva
• 1 csokor friss petrezselyem finomra vágva
• 1 teáskanál őrölt koriander mag
• só, bors

A tonhalat leturmixoljuk, majd elkeverjük a tojások áttört sárgáival, a vajjal, a hagymával, a petrezselyemmel, sóval, borssal, korianderrel, és fél citrom levével ízesítjük. Az így kapott krémet a tojásfehérjékbe töltjük, majd a hűtőbe tesszük.
A különböző ízesítésű tojáskrémeket beletölthetjük habzsákba, vagy erre a célra használható nyomótölcsérbe, és így gusztusos kis krémcsókokat nyomhatunk a tojásfehérjékbe.

 

 

KO

Ez is érdekelhet: