Receptek

Egészséges húsvéti receptek, vendégvárók

Medvehagymás zöldségkrém

Hozzávalók kb. 50 dkg-hoz:

• 2 közepes sárgarépa, 2-3 cm-es darabokra vágva
• 1 kisebb zellergumó, nagyobb kockákra vágva
• 1 közepes petrezselyemgyökér 2-3 cm-es darabokra vágva
• 1 nagyobb fej vöröshagyma kockákra vágva
• 10-12 friss medvehagyma levél finomra vágva
• 0,5 dl tetszőleges hidegen sajtolt olaj
• 2 evőkanál zabpehely vagy kukoricaliszt
• 5 dkg őrölt, pirított tökmag
• só, fehér bors

Elkészítés:

A zöldségeket és a vöröshagymát annyi vízben, ami ellepi, megpároljuk. Amikor majdnem puhák, hozzáöntünk még egy kis vizet, és beleszórjuk a zabpelyhet. Sózzuk, borsozzuk, és még 8-10 percig takaréklángon, néha kevergetve pároljuk. Amikor kihűlt, beleöntjük az olajat és leturmixoljuk. Ezután keverjük hozzá a medvehagymát és a tökmagot.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: